MALZEMELER(4 kişilik)
500 gr. mezgit fileto
200 gr. hardal
8 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
2 badak Orkide sıvı yağ
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı sirke, tuz, karabiber
Hardal sosu için:
1 bardak Orkide sıvı yağ
1 çay bardağı un
2 bardak balık suyu
250 gr. krema
50 gr. hardal
Tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce mezgit filetoları tuz ve karabiberle ovalım. Bir kapta hardal, sirke ve limon suyunu karıştıralım. Balık filetoları önce sosta harmanlayalım. Galeta unu ve una bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kremalı hardallı sos için hepsini karıştıralım. Pişen balıklarımızın üzerine döküp, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
500 gr. mezgit fileto
200 gr. hardal
8 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
2 badak Orkide sıvı yağ
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı sirke, tuz, karabiber
Hardal sosu için:
1 bardak Orkide sıvı yağ
1 çay bardağı un
2 bardak balık suyu
250 gr. krema
50 gr. hardal
Tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce mezgit filetoları tuz ve karabiberle ovalım. Bir kapta hardal, sirke ve limon suyunu karıştıralım. Balık filetoları önce sosta harmanlayalım. Galeta unu ve una bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kremalı hardallı sos için hepsini karıştıralım. Pişen balıklarımızın üzerine döküp, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Hardallı Balık Tava "
Yorum Gönder