Haşhaş Tatlısı

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
3 çay b.toz şeker
3 yumurta
3 çay b.söke un
3 çay b.yoğurt
3 çay b.irmik
2 çay b.haşhaş
1 p.kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon suyu

Şerbeti için:
1 su b.süt
1 su b.su
1 su b.toz şeker
1 tatlı k.limon suyu
yarım çay k.vanilya

Süslemek için:
fındık
fıstık
toz şanti

Hazırlanışı :
Haşhaş tatlısıiçin karıştırma kabına yumurta ve tuz şekeri alarak köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine zeytinyağı, irmik, söke un ve haşhaşı alarak karıştırın. Limon suyunu ve kabartma tozunu da ekleyerek fırın kabına dökün. 170 derecelik soğuk fırına verin.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu eriyene kadar ocakta tutun. Şeker eriyince ocaktan alın.

Tatlı pişince fırından alıp henüz sıcakken sütü üzerine dökün ve çekene kadar bekleyin. Ardından ılık şerbetini de verin. Şerbetini çeken tatlıyı krem şanti ve file fındık ile süsleyerek servis edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Haşhaş Tatlısı"

Yorum Gönder