KAPARİ SALAMURASI

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kilo kapari çiçeği (3-4 gün bol tuzlu suda bekletilmiş, temiz deniz suyu da olabilir)


SALAMURA SUYU İÇİN
2 bardak su
1 bardak üzüm sirkesi




HAZIRLANIŞI
HER bölgede farklı işlem gören kapari İspanya’da önce kurutulur. Ben ise size evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz salamura tarifi vermek istiyorum. Kapari tohumlarını ocak ya da şubat ayı gibi ekerseniz mayıs ayında tomurcuklarını vermeye başlayacaktır.

KAPARİ çiçeklerinin suyunu süzüp iyice yıkayın. Geniş bir tencerede tuzlu suda 7-8 dakika kadar haşlayıp süzün. Salamura suyunu hazırlayıp temiz kavanozları ağzına kadar kapari doldurup salamura suyunu üzerini örtene kadar ekleyin.

KAVANOZUN ağzını sıkıca kapatıp 3-4 ay serin ve gölge bir yerde bekletin. Kaparilerin üzerinin tamamen suyla örtülmesine ve kapağının kapalı olmasına dikkat edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "KAPARİ SALAMURASI "

Yorum Gönder