MALZEMELER (6 kişilik)
1 kg. semizotu
2 adet domates
3 dilim bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Rendelenmiş Hindistan cevizi
(muskat)
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Semizotunu yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp suyunu süzelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sarımsakları kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim. Yayvan bir tavada zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanları pembeleşince haşlanmış semizotu ilave edip bir taşım kavuralım. Ufaladığımız 4 ekmek içini, iri çekilmiş cevizi, rendelenmiş domatesleri, muskatı, tuzu, karabiberi ilave edip, iyice karıştıralım. Bir taşım pişirdikten sonra servis tabağına alıp yoğurt ile sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sarımsaklı Semizotu Ezmesi "
Yorum Gönder