Analı Kızlı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
300 gram köftelik kıyma
1 kuru soğan
1 avuç çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kadar kuru nane
1,5 yemek kaşığı un
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz ve karabiber





HAZIRLANIŞI
Bir tavada incecik kıyılmış soğanı iki kaşık sıvıyağ ile kavurup kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp biraz toparlandığında (tam kavrulmasın) cevizi ince bulguru tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın ve biraz soğuyunca iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz. Minik köfteler yapıp bir kenarda bekletin. Derin bir çorba tenceresine tereyağı ve unu kavurup salçayı koyup biraz daha kavurun ve üzerine 8 su bardağı su koyun. Topaklanmaması içini iyice karıştırın ve içine köfteleri, nohutu, kuru naneyi, tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını kapatın ve beş dakika sonra ocaktan alın. 5-10 dakika kadar sonra limon suyu ekleyip iyice karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Analı Kızlı "

Yorum Gönder