Muzlu Turta

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Hamuru için:
25 cm çapında turta kabı
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
300 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgusu için:
4 adet muz
yarım limon suyu
400 gr labne peyniri
1.5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
400 gr beyaz çikolata




HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurun. Eğer hamurunuz topaklanıyorsa çok az süt ilave edebilirsiniz. İyice yoğurup buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Tezgaha alıp bir parçası daha büyük olacak şekilde 2’ye bölün. Büyük olan parçayı turta kalıbınızdan iki parmak daha büyük olacak şekilde açın ve yağladığnız turta kalıbına düzgünce yerleştirin. 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Bu arada muzlara limon suyunu ekleyip blenderdan geçirin. labne, un, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatadan papçalar koparıp gelişi güzel dolgunun içine saplayın. Tartın içine dökün. İkinci hamuru ince olarak merdane ile açıp 2cm eninde şeritler kesin ve üzerine çarpraz olarak kafesler yapın. 180 derecede yarım saat, daha sonra fırının ısısını 130 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Muzlu Turta"

Yorum Gönder