MALZEMELER
4 dilim somon balığı
2 patates (küp küp kesilmiş)
Yarım demet dereotu
1 demet maydanoz
4 diş sarımsak
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ekmek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber, tuz
100 ml krema
HAZIRLANIŞI
Somon dilimlerini yıkayıp süzgece alın, karabiber ve tuz serpin. Patatesleri sıvıyağda kızartıp, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak ve toz ekmek kırıntısı ile karıştırın. Somon dilimlerini yanmaz kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bu harcı paylaştırın. Kremayı paylaştırın 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
Alıntıdır.
4 dilim somon balığı
2 patates (küp küp kesilmiş)
Yarım demet dereotu
1 demet maydanoz
4 diş sarımsak
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ekmek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber, tuz
100 ml krema
HAZIRLANIŞI
Somon dilimlerini yıkayıp süzgece alın, karabiber ve tuz serpin. Patatesleri sıvıyağda kızartıp, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak ve toz ekmek kırıntısı ile karıştırın. Somon dilimlerini yanmaz kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bu harcı paylaştırın. Kremayı paylaştırın 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patatesli Somon "
Yorum Gönder