BALLI SOYALI PATLICAN MEZESİ

Author: cnyt // Category:
6 Kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişme süresi 25 dakika

Malzemeleri
· 3 adet orta boy kemer patlıcan
Sos için
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 3 yemek kaşığı soya sosu
· 1 yemek kaşığı bal
· 1 yemek kaşığı limon suyu
· 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
· ½ su bardağı sıcak su

Kızartmak için
· 1 su bardağı sıvıyağ





YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı (çizgili) olarak soyup yıkadıktan sonra, verevine, bir parmak kalınlığında doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı tavada kızdırın ve suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın.
Kızaran patlıcanları el süzgeciyle alıp servis tabağına yerleştirin. Sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tencereye aktarıp üzerine, soya sosu ve balı ekleyin.
Üzerine karabiber ve pul biberi serpiştirip limon suyu ve ½ su bardağı sıcak suyu da ilave ederek sosu, orta ısılı ateşte, 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerinde gezdirdikten sonra yemeği servise sunun.





Alıntıdır.

0 Responses to "BALLI SOYALI PATLICAN MEZESİ"

Yorum Gönder