MALZEMELER
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı tarçın
• 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem (toz halinde)
• 100 gram tereyağı
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket vanilya tozu
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta
• Ayrıca 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su
• Üzeri için ayrıca toz tarçın
HAZIRLANIŞI
1 çay bardağı toz şeker ve suyu iyice kaynatıp şerbet kıvamına getirip ocaktan alın.
Derin bir kapta diğer tüm malzemeyi iyice yoğurup cevizden küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp biraz bastırın ve fırın tepsisine aralıklı dizin. 200 derecede ısınmış fırında 8 dakika kadar (üzeri çatlayana kadar) pişirip soğumuş olan şerbete batırın ve bir yüzünü tarçına bulayıp servis tabağına çevirerek sıralayın. 10 saat kadar bekletip servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı tarçın
• 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem (toz halinde)
• 100 gram tereyağı
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket vanilya tozu
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta
• Ayrıca 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su
• Üzeri için ayrıca toz tarçın
HAZIRLANIŞI
1 çay bardağı toz şeker ve suyu iyice kaynatıp şerbet kıvamına getirip ocaktan alın.
Derin bir kapta diğer tüm malzemeyi iyice yoğurup cevizden küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp biraz bastırın ve fırın tepsisine aralıklı dizin. 200 derecede ısınmış fırında 8 dakika kadar (üzeri çatlayana kadar) pişirip soğumuş olan şerbete batırın ve bir yüzünü tarçına bulayıp servis tabağına çevirerek sıralayın. 10 saat kadar bekletip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bademli Tarçınlı Islak Kurabiye Yapılışı"
Yorum Gönder