Lahanalı Pilav Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• Çeyrek lahana
• 2 domates
• 1 kuru soğan
• Yarım su bardağı pirinç
• 1 su bardağı ince bulgur
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Lahanayı rendeleyip sıcak su dolu bir tencerede 5 dakika kadar kaynatıp suyunu süzün.
Pilav tenceresinde yemeklik doğranmış soğanı kavurup pirinci yıkayıp ilave edin. Pirinçle birlikte soğanı kavurmaya devam edin ve bulguru ekleyin. Domatesi, lahanayı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, tuz, toz biber ve 3 su bardağı sıcak su ilave edin kapağını kapatıp ve 20 dakika pişirip 5 dakika kadar kapağını açmayın. Daha sonra karıştırıp servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Lahanalı Pilav Tarifi"

Yorum Gönder