Malzeme listesi
- 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 250 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker (veya esmer toz şeker)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (veya fındık içi)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yumurtayı geniş ve derin bir kabın içine aktarın. Kakaoyu da katın. Vanilya ile toz şekeri ekleyin. Ceviz içi, kabartma tozu ve tarçını serpiştirin.
En sonunda unu azar azar ilave edip, yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Öte yandan fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdını yayın. Hazırladığınız hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekilsiz bir form vererek tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlayın. Sıcak fırında yaklaşık 15-18 dakika, kurabiyeler hafif sarı-kahverengi oluncaya dek pişirip çıkarın.
Fırından çıkan sıcak kurabiye durdukça pişmeye devam edecektir. Soğuyunca, sertleşip kıvama gelecektir. Kapalı bir kapta muhafaza ederek uzun süre saklayabilirsiniz.
Alıntıdır.
- 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 250 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker (veya esmer toz şeker)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (veya fındık içi)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yumurtayı geniş ve derin bir kabın içine aktarın. Kakaoyu da katın. Vanilya ile toz şekeri ekleyin. Ceviz içi, kabartma tozu ve tarçını serpiştirin.
En sonunda unu azar azar ilave edip, yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Öte yandan fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdını yayın. Hazırladığınız hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekilsiz bir form vererek tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlayın. Sıcak fırında yaklaşık 15-18 dakika, kurabiyeler hafif sarı-kahverengi oluncaya dek pişirip çıkarın.
Fırından çıkan sıcak kurabiye durdukça pişmeye devam edecektir. Soğuyunca, sertleşip kıvama gelecektir. Kapalı bir kapta muhafaza ederek uzun süre saklayabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kakaolu Çimdik Kurabiye Tarifi"
Yorum Gönder