MALZEMELER
4 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1/2 kuru soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tarçın
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyup eritin. İçine irice doğranmış kuru kayısı, incir ve üzümü ilave ettikten sonra üç dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyu ekleyin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Alıntıdır.
4 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1/2 kuru soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tarçın
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyup eritin. İçine irice doğranmış kuru kayısı, incir ve üzümü ilave ettikten sonra üç dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyu ekleyin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kuru Meyveli Pilav yapımı"
Yorum Gönder