Kıymalı Börek Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

Üzeri için :
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt



HAZIRLANIŞI
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu koyup baharatlarla kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına hazırladığımız kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirin.

Alıntıdır.

0 Responses to "Kıymalı Börek Yapılışı"

Yorum Gönder